Wordt inbraakschade gedekt door uw verzekering?
15604
post-template-default,single,single-post,postid-15604,single-format-standard,bridge-core-2.3.4,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-22.0,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.4,vc_responsive
 

Wordt inbraakschade gedekt door uw verzekering?

Wordt inbraakschade gedekt door uw verzekering?

Hoewel u hoopt dat het u nooit zal overkomen, kunt u onverhoopt te maken krijgen met een inbraak in uw woning. In de afgelopen jaren zijn inbrekers steeds meer geweld gaan gebruiken om een raam of deur open te breken, met alle gevolgen van dien. Het aantal inbraken waarbij een ernstige inbraakschade ontstond nam schrikbarend hard toe. Ook waren er tal van geweldsincidenten met bewoners van de woningen. Reden genoeg om de kans op een inbraak in huis zo klein mogelijk te maken!

Mocht u toch te maken hebben gekregen met een inbraak? De inbraakschade die hierbij aan uw woning is ontstaan kunt u het beste door een slotenmaker laten herstellen. In sommige gevallen zal het namelijk nog mogelijk blijken te zijn om de sloten te repareren, in plaats van volledig te vervangen. Wanneer u de sloten zelf probeert te repareren is de kans erg groot dat deze blijvend beschadigd raken. Daarbij worden de kosten voor het herstel van de inbraakschade vaak vergoed.

Opstalverzekering dekt inbraakschade

Veel mensen denken dat de inbraakschade onder de inboedelverzekering valt. Dit is echter niet correct! De schade die aan uw woning is ontstaan als gevolg van de inbraak in huis, valt namelijk onder de opstalverzekering. Doorgaans ziet men de opstalverzekering als een verzekering die alles dekt wat niet vastzit. Ofwel, alles wat u niet meeneemt bij een verhuizing naar een nieuwe woning. In de polisvoorwaarden van uw verzekeraar vindt u precies tot welk bedrag de kosten voor het herstel van de inbraakschade aan uw woning vergoed worden.

Maak voldoende foto’s van de braakschade

Na een inbraak is het van groot belang om voldoende foto’s te maken van de ontstane inbraakschade aan uw ramen, deuren en kozijnen. De foto’s tonen aan dat er daadwerkelijk sprake is geweest van een inbraak en inbraakschade. Ook dient u altijd aangifte bij de politie te hebben gedaan, alvorens u een declaratie in kunt dienen voor de kosten die gemaakt zijn voor het herstel van de inbraakschade.

Meer weten over de dekking van verzekeringen voor het herstel van inbraakschade? Een slotenmaker uit Den Haag schreef er op deslotenmakerdenhaag.nl een aardig artikel over.