Wonen in een prettige leefomgeving
15772
post-template-default,single,single-post,postid-15772,single-format-standard,bridge-core-2.3.4,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-22.0,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.4,vc_responsive
 

Wonen in een prettige leefomgeving

Wonen in een prettige leefomgeving

Wonen in een prettige omgeving is voor iedereen belangrijk. Maar wanneer is het nu een fijne omgeving? De één houdt van de drukte en de ander houdt van rust. Zo heeft eenieder zijn persoonlijke voorkeuren. Maar er zijn wel een aantal dingen die bijna iedereen wel belangrijk vind.

Wat vinden wij Nederlanders een prettige leefomgeving?

In 2019 is er een uitgebreid onderzoek gedaan onder Nederlanders wat zij een belangrijke leefomgeving vinden. Daaruit zijn verschillende dingen gebleken. Zo zijn groen veiligheid en een schone buurt het belangrijkst voor ons. De openbare ruimte als geheel krijgt van Nederlanders een ruime voldoende: een 7,3. De zeelander is het meest tevreden daar is het gemiddelde cijfer een 7,8. Flevoland scoort het laagst daar was het gemiddelde een 7,1. Wat een bijzonder punt uit de test is dat vooral jongeren tot 30 jaar het belangrijk vinden dat er genoeg groen om hen heen is. Dan moet je denken parken, bossen en aantrekkelijke buitenruimtes. Daartegen vinden de 60-plussers deze zaken een stuk minder belangrijk. Dat is opvallend aangezien juist ouderen baat bij een groene omgeving kunnen hebben.

Waarom zijn grote steden zo populair als leefomgeving?

De meeste inwoners van alle steden in Nederland vind je in de hoofdstad, Amsterdam. In grote steden zijn natuurlijk de meeste voorzieningen te vinden, Daarom wonen daar zoveel mensen. In Amsterdam vind je alles wat je nodig hebt. Denk aan goed openbaar vervoer, horeca, veel werkgelegenheid, hogescholen, universiteiten kortom de ideale stad om te wonen. Als je in Amsterdam wilt gaan wonen moet je wel rekening houden met hoge huurprijzen.  En als je besluit een huis te kopen ben je helemaal veel geld kwijt. Zo is er pas een gewoon en simpel rijtjeshuis verkocht voor 1 miljoen euro. Deze prijzen zijn zo hoog doordat Amsterdam geliefd is om te wonen dankzij alle voorzieningen die je er te vinden zijn.

Verhuizen naar Amsterdam?

Als eerste moet je doorgeven dat je gaat verhuizen aan de gemeente van Amsterdam. Bij iedere particulieren verhuizing moet je bovendien aan de belasting doorgeven dat je adres is gewijzigd. Maar hoe ga je je verhuizing regelen? Mensen onderschatten dit vaak en op de dag zelf hebben ze vaak veel stres, terwijl als je de dag zelf al wat inpakt zal dit best meevallen. Als je een klein budget hebt kun je het best zelf verhuizen met hulp van vrienden en familie. Zo zal je het goedkoopst uit zijn. Dit zal voor jezelf wel veel werk zijn. Heb je een groter budget en wil je jezelf moeite besparen kan je altijd een verhuisbedrijf in Amsterdam zoeken. Zij kunnen ervoor zorgen dat je zelf niets hoeft te regelen. Dus zij pakken alles voor je in en zorgen dat het in je nieuwe huis komt. Je kunt er ook voor kiezen om hen alleen je spullen laat sjouwen naar het nieuwe huis en dat je zelf inpakt. De mogelijkheden bij een verhuisbedrijf zijn bijna eindeloos.