Wanneer valt waterschade onder uw inboedelverzekering?
15602
post-template-default,single,single-post,postid-15602,single-format-standard,bridge-core-2.3.4,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-22.0,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.4,vc_responsive
 

Wanneer valt waterschade onder uw inboedelverzekering?

Wanneer valt waterschade onder uw inboedelverzekering?

Waterschade wordt als een van de meest vervelende vormen van schade aan woningen gezien. Dit is niet voor niets! Als gevolg van een lekkage zal er ontzettend veel vocht in uw woning getrokken zijn, wat de woning eerst uit moet trekken voor begonnen kan worden aan het herstel van de waterschade. Met een zogenaamde hygrometer is het mogelijk om de luchtvochtigheid in huis te meten en op basis daarvan passende maatregelen te nemen. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van vochtvreters, het ventileren van de woning, enzovoorts. Een loodgieter kan u hier meer over vertellen, na het herstel van de lekkage in uw woning. Des te sneller u de lekkage laat verhelpen, des te kleiner is de kans op een blijvende waterschade.

Vaak stellen consumenten hierbij de vraag of de kosten voor het herstel van de waterschade vergoed worden door een verzekeraar. Een loodgietersbedrijf uit Delft schreef onlangs een blog over dit onderwerp. Het kan zeker de moeite waard zijn om deze blog eens te lezen!

Waterschade buiten uw schuld om

Wanneer er sprake is van waterschade als gevolg van een hevige storm of bijvoorbeeld hevige regenbuien, zal de schade in veel gevallen worden vergoed door uw verzekeraar. In dit gevel heeft u immers weinig kunnen doen om de waterschade te voorkomen. Mocht u zelf voor beschadigingen aan uw dakbedekking hebben gezorgd, bijvoorbeeld door over een natte dakbedekking te lopen, dan bent u doorgaans zelf verantwoordelijk voor het herstel van de waterschade.

Bekijk de polisvoorwaarden van uw verzekering

Het is verstandig om bij waterschade nog eens in uw polisvoorwaarden te kijken, wanneer en tot welk bedrag de kosten voor het herstel van de waterschade vergoed worden. Zo weet u precies of u een loodgieter in kunt schakelen voor het herstel van de lekkage, of dat u wellicht beter eerst zelf kunt zoeken naar een oplossing. Houd er rekening mee dat het oplossen van een lekkage vaak behoorlijk lastig is. Niet voor niets wordt vaak aangeraden om de hulp van een loodgieter in te schakelen voor het oplossen van lekkages. Het verschilt per verzekeraar hoe de precieze dekking is voor waterschade aan uw woning.