Waar moet je op letten bij het afsluiten van een verzekering?
15663
post-template-default,single,single-post,postid-15663,single-format-standard,bridge-core-2.3.4,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-22.0,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.4,vc_responsive
 

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een verzekering?

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een verzekering?

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een verzekering?

 

Na de aanschaf van een nieuwe woning zijn er verschillende verzekeringen die moeten worden afgesloten. Denk bijvoorbeeld aan een inboedelverzekering, een woonverzekering en in het geval van een Belgische woning ook een brandverzekering. In Nederland zit deze brandverzekering doorgaans standaard in de dekking van je woonverzekering. Op deze website lees je meer over de werking van de losse brandverzekering voor Belgen. Niet alleen voor je woning moeten verschillende verzekeringen worden afgesloten. Ook een zorg- en autoverzekering zijn noodzakelijk. Waar moet je bij het afsluiten van zo’n verzekering op letten? Wij zochten het uit!

 

Let goed op de dekking van verzekeringen

Bij het vergelijken van verzekeringen kan het al snel verleidelijk zijn, om naar de premie van deze verzekeringen te kijken. Houd er echter rekening mee, dat hier gevaren aan kunnen zitten. Een goedkope verzekering lijkt wellicht heel aantrekkelijk, maar kan op termijn duur blijken te zijn. De dekking van deze goedkope verzekeringen is vaak bijzonder slecht, waardoor je alsnog zelf opdraait voor een groot deel van de kosten. Denk bijvoorbeeld aan het verschil tussen verzekeraars die een nieuw- en dagwaarde van voorwerpen vergoeden. Dit kan een groot verschil betekenen in hetgeen je zelf dient te betalen.

 

Tip: maak voor het vergelijken van verzekeringen gebruik van een online vergelijkingstool!

 

Kijk naar aanvullende verzekeringen

Soms blijkt dat een standaardverzekering niet alle belangrijke risico’s dekt. In het bijzonder wanneer u bijvoorbeeld met een zeldzame ziekte te maken heeft. Het kan om die reden verstandig zijn om ook naar aanvullende verzekeringen te kijken. Naast een basiszorgverzekering zou je bijvoorbeeld ook een aanvullende tandartsverzekering kunnen overwegen. Dit echter enkel interessant, wanneer je meerdere gaatjes moet laten vullen of andere complicaties aan het gebit wilt laten behandelen. Een tandarts of verzekeringsexpert kan je hier meer over vertellen.