Tips om minder geld kwijt te zijn aan je autoverzekering
15667
post-template-default,single,single-post,postid-15667,single-format-standard,bridge-core-2.3.4,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-22.0,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.4,vc_responsive
 

Tips om minder geld kwijt te zijn aan je autoverzekering

Tips om minder geld kwijt te zijn aan je autoverzekering

Wanneer je met een auto de openbare weg op wilt gaan, dien je in het bezit te zijn van een autoverzekering. Zonder autoverzekering is het niet alleen illegaal om op de openbare weg te rijden, ook loop je grote risico’s. Denk aan de boete die de politie je kan geven, of nog erger: de kosten voor een ongeluk die je veroorzaakt hebt. Deze kosten dien je volledig zelf te vergoeden, wanneer je auto niet verzekerd is. Het gaat hierbij niet alleen om de kosten voor de auto van iemand anders, maar ook om lichamelijk letsel.

 

Kijk naar de dekking van autoverzekeringen

Bij het afsluiten van een autoverzekering zijn er verschillende aspecten om rekening mee te houden. Kijk bijvoorbeeld goed naar de dekking van een autoverzekering. Je hebt hierbij de keuze tussen een WA-verzekering, een WA-verzekering met beperkt casco en een zogenaamde allriskverzekering (een WA-verzekering met volledig casco). Het is belangrijk om voor jezelf na te gaan, hoeveel je huidige auto waard is. Als je auto relatief weinig waard is, kan het slim zijn om voor een WA-verzekering te kiezen. Je profiteert van de laagste premie, maar krijgt ook alleen de kosten voor de schade die je aan andermans voertuig hebt aangericht vergoed.

 

Maak gebruik van een online vergelijkingstool

Om het vergelijken van autoverzekeringen bij verschillende verzekeraars makkelijker te maken, kan het verstandig zijn om een online vergelijkingstool te gebruiken. Lees hier meer over het gebruik van zo’n tool. Houd er bij het gebruik van deze tools rekening mee, dat de exacte dekking per verzekering kan verschillen. De goedkoopste autoverzekering kan zodoende het meest aantrekkelijk lijken, maar hoeft dat niet per definitie te zijn. Mogelijk is de dekking hiervan erg slecht, waardoor je op termijn duurder uit zal zijn.